Tour Europa

13 jul 2012
Content vorige website

De welpen en de scouts zijn weeral een klein weekje terug van hun zomerkamp. Nu is het eindelijk de beurt aan de explo’s.

Vandaag kan onze luxe busje opgehaald worden en dan kan de voorpret en de stress beginnen. Hoe krijgen we alles mee? Als het laden van het busje eindelijk gelukt is en alle spullen een plek in de bus of in de dakkoffer gevonden hebben, kunnen wij lekker in ons nest kruipen, want morgenochtend zal de haan al heel vroeg kraaien.

Als eerst zal de wekker in Spui gaan rinkelen. Vanaf daar zal het busje vertrekken naar Koewacht. Daar worden de eerste explo’s opgehaald, zij moeten dan ook al om 4.00 uur klaar zitten met hun dagrugzak. Daarna doen we nog even een tussenstop in Zuiddorpe. Daar wordt de laatste explo opgehaald en dan kan de Tour de l’Europe echt van start gaan.

De Tour start natuurlijk in Nederland, maar al snel zullen wij in België zijn. En aangezien wij Zeeuwen zijn, zullen wij ook nog even Luxemburg aandoen voor een korte tankstop. Vanaf daar rijden we verder naar onze eindbestemming voor dag 1 in Frankrijk…de Vogezen en om precies te zijn Gérardmer.

De volgende dag zullen wij doorrijden naar Zwitserland. En op de terugweg zullen we nog een mooi stukje Duitsland doorkruisen. Zo, nu hebben jullie een beetje een idee waar we uithangen.

Wij zullen proberen om onze belevenissen bij te houden via de blog. 

Schrijf als eerst een reactie