Dag 4: De hangende hikers

19 jul 2018
Misha Klomp

Iedereen was kapot. Het was 10:00u tegen dat (bijna) alle explo’s met hun slaapdronken hoofd de tenten uit waren gestrompeld.

We keken elkaar kort aan en op dat moment wisten we zeker dat er vandaag heel weinig gedaan zou worden. We begonnen de dag met een ontbijtje dat we inmiddels een brunch hadden genoemd.

Ongeacht de absentie van zowel motivatie als energie, moesten er toch nog een paar kleine dingetjes gebeuren. Douches stonden deze mooie dinsdag op ons te wachten voor hun dagelijkse schoonmaakbeurt en alle speltakken van scouting Axel hoopten op een leuk spel dat hen door de laatste avonduurtjes heen zou moeten slepen. Dit moest nog door ons worden verzonnen.

Terwijl een drietal explo’s zich aan de douches waagden, begon de rest met het uitwerken van het spel. (Ikzelf maakte geen deel uit van het schoonmaak groepje, dus heb geen idee hoe dat is verlopen, maar ze waren schoon, dus ik neem aan best wel goed?).

Enfin, er moest een spel worden gemaakt. We hadden gekozen voor levend Stratego, maar wel met een vleugje steentijd om het mooi te laten aansluiten op het zomerkamp thema. Aangezien de karakters van het orginele spel niet oega-oega genoeg waren, besloten we zelf wat te gaan knutselen. De verborgen kunstenaars in ons kwamen naar boven en we gingen aan de slag.

120  zelfontworpen kaartjes later waren we helemaal klaar om onze taak als spelbegeleiders te beginnen. Natuurlijk hadden wij alles echt super goed voorbereid en we hadden totaal geen last-minute stress over vergeten vlaggen en vermiste kaartjes op onze weg naar het speelbos. Alles was onder controle. Grotendeels dan toch.

Klapstoeltjes uitgeklapt, kunstzinnige meesterwerken uitgedeeld; we konden beginnen. Een kleine 60 minuten later was het spel alweer voorbij. Jammer, ik zat namelijk best lekker en we hadden het idee dat iedereen het nog best leuk vond. Het einde van het spel betekende echter wel dat ik eindelijk na deze extreem zware dag kon gaan slapen. Eindelijk.

Nika

Schrijf als eerst een reactie