Nieuwsbrief

07 nov 2011
Content vorige website

 

IN DE BRAND, UIT DE BRAND!! Stand van zaken

3 december 2010 was een tragische dag voor onze scoutinggroep. Ons gebouw waar we zoveel leuke momenten beleefden brandde volledig af. In een jaar tijd is er veel gebeurd, dat moest ook wel; tenslotte was onze yell sinds die dag “WE LATEN ONS NIET AFBRANDEN”. Het opruimen van de asresten en het plaatsen van het nood-gebouw was een heel zichtbaar iets. Maar na die tijd is er een hoop gebeurd wat voor u als leden en ouders niet meer zo zichtbaar was. Om die reden geven we nu een ‘stand van zaken’. Architecht RDBM uit Terneuzen heeft voor ons GRATIS een tekening gemaakt op basis van het oude gebouw. Met die tekening zijn we naar verschillende aannemers  gegaan. De offertes komen nu een voor een binnen. Tegelijkertijd hebben we bij de gemeente Terneuzen een bouw-vergunning ingediend. Zoals u misschien weet vergt dit enorm veel tijd en moeten een heleboel vragen beantwoord worden. Vanaf het begin was al duidelijk dat de gemeente ons opalle manieren gaat helpen, ze kwam en komt ons zeker tegemoet, ook financieel. Wat betreft de financiële kant van het verhaal is het bestuur aan de slag gegaan om een heleboel fondsen aan te schrijven die ons willen sponsoren. We hebben daar een enorme berg reacties op gehad. Een greep: VSB fonds €22500,00 Kiwanis €2500,00, Stimuleringsfonds Rabobank €10000,00, Dow €20000,00, Kinderpostzegels €5000,00, St. Boschhuizen €5000,00. Ook bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen zijn aan-geschreven en zij hebben ook veel geld gedoneerd. De actie tijdens de kerstmarkt in Axel bracht ook een leuk bedrag op. Zoals we hierboven al vermelden, het is niet meer zo zichtbaar wat gedaan wordt maar u kunt ervan uitgaan dat we er alles aan doen om u binnenkort uit te nodigen om de eerste steen te leggen!!!

Het bestuur

 

LEDENVERGADERING

Zaterdag 17 december aanstaande wordt u uitgenodigd voor de ledenvergadering van Scouting 4 Ambachten Axel. We hopen u in grote getalen te mogen begroeten die dag. Tijdens deze vergadering wordt u op de hoogte gebracht van zaken die in het bestuur en de groepsraad spelen en kunt u met al u vragen terecht. Wij stellen het zeer op prijs als u komt en daarmee uw betrokkenheid toont

 

KERSTBRUNCH

Ouders/verzorgers die de leden-vergadering (17 dec.) bijwonen kunnen daarna aanschuiven voor een geweldige kerstbrunch.

 

NIEUWJAARSBORREL

Zoals scouting gebruikelijk luiden we het nieuwe jaar in met een borrel. Voor befaamde oliebollen en een glaasje champagne moet u 7 januari 2012 in Axel zijn. U wordt t.z.t. nog uitgenodigd.

 

 

 

 

Nieuws van de Welpen

De welpen zijn het nieuwe seizoen begonnen met 7 kijkers die op 21 en 29 oktober allemaal geïnstalleerd zijn. De groep telt nu 22 leden, waarvan er bij wijze van uitzondering in januari 3 overvliegen naar de scouts. Dit betekent dat er vanaf januari weer plaats is voor 3 of 4 nieuwe welpen, waarvan liefst ook wat meiden.

We zijn dit seizoen meteen stevigvan start gegaan met het nieuwe insigne  ‘knopen’.  Alle welpen weten nu hoe ze een platte knoop en 8-knoop kunnen maken. Bovendien kennen ze de mastworp en de kruissjorring, waarmee ze allemaal een minivlot gepionierd hebben. Echt een geweldige prestatie waarvoor ze tijdens het 1e minikamp van dit seizoen hun welverdiende insigne hebben gekregen.

Het vaste leidingteam bestaat nu uit Shanti (Tineke, teamleidster) en Bagheera (Ynske). Zo nu en dan draait Baloe (Fenny) gelukkig ook mee. Deze 1e maanden loopt Misha een leidingstage in onze groep. Na de kerstvakantie zal hij worden afgelost door Marieke. Uitbreiding van het team kunnen we goed gebruiken, dus als je ook een leidingstage wilt volgen, laat dit ons dan weten. 

 

Nieuws van de Scouts

Scouts leren spelenderwijs handige vaardigheden

Sinds het begin van dit scoutingjaar kunnen de scouts weer aan insignes werken. De nieuwe insignes en de daarbij behorende challenges zijn eindelijk bekend. De insignes bij de scouts zijn ingedeeld in 3 niveaus en voor elk niveau is er een andere kleur insigne. De basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase.

De basisfase is de fase waarbij alles aan bod komt dat de scouts moet kunnen. Voorbeelden zijn “Kampeertechnieken en Pionieren” en “Veilig en Gezond”. Ongemerkt zijn de scouts hier sinds het begin van het jaar mee bezig, het zou dus zomaar kunnen dat ze ineens thuiskomen met een insigne.

De verdiepingsfase gaat dieper in op de reeds opgedane kennis. Er wordt iets meer van de scouts verwacht en bovendien zullen ze ook thuis aan het insigne moeten werken. De scouts mogen pas starten aan de ver-diepingsfase als ze van dat insigne de basisfase behaald hebben. In de loop van het jaar zullen we hier meer aandacht aan besteden tijdens het draaien en eventueel afsluiten met een weekendje.

De specialisatiefase is zeer individueel. Hierbij gaat het om programmeren, zelf organiseren en leiderschap. Dit is eigenlijk de voorbereiding op de volgende speltak, de explo’s. Deze fase komt pas aan de orde als je de basisfase hebt afgerond en al vergevorderd bent in de verdiepingsfase.

Het is de bedoeling dat er meer info over de insignes op de website komt. Reden te meer om regelmatig op de website te kijken. Bovendien kunnen jullie daar de avonturen van de scouts lezen in het logboek. Ook staat er allerlei belangrijke info op de website. Dus bij deze onze oproep: bekijk de site regelmatig! 

 

Nieuws van de Explo’s

Terugblik Axel Explo’s zomerkamp 2011

 Zoals elk jaar was de hamvraag voor het naderende zomerkamp: Waarheen en hoe? Omdat er gedurende het jaar flink wat geld was verdiend met acties en klusjes was het mogelijk iets bijzonders te ondernemen. Na druk overleg kwam er 1 gezamenlijke wens uit de bus: Zonnig, warm, water, bergen. En zo zaten we 19 juli midden in de nacht in de vertrekhal vanCharleroi Airport te wachten op onze vlucht naar Milaan. Na het vliegtuig, bus en trein bevonden we ons op de camping tussen de bergen aan het blauwe Comomeer. Het werd een schitterende en diverse week: Leuke camping, bergwandelen, zwemmen, zelf koken, zelf naar de MacDonalds, boven op een berg wachten op een kapotte lift, bezoek aan Milaan, slechtste ontbijt ooit bij de jeugdherberg, terug vlucht bijna missen, erachter komen toch ruim op tijd te zijn, veel zon, een beetje regen, ontmoetingen met interessante figuren, kortom, een top-week! Nu weer flink sparen voor 2012!!!

Schrijf als eerst een reactie