Nieuwsbrief april 2012

12 apr 2012
Content vorige website

IN DE BRAND, UIT DE BRAND!! Stand van zaken

Donderdag 26 januari jl. heeft de gemeenteraad van Terneuzen besloten om de lening en subsidie te honoreren. Helemaal super!! Dit betekent dat we groen licht hebben om een prachtig nieuw scoutinggebouw te bouwen. De bouwvergunning is intussen ook goedgekeurd. Timmer- & Bouwbedrijf Van Putten uit Axel gaat voor ons bouwen. Deze week heeft hij de 1e schop in de grond gezet. Fantastisch! Alle elektra wordt aangelegd door  Elektro-technisch Bureau EPA. Handels-onderneming C.A.Riemens gaat het loodgieterswerk doen. Zoals bekend zijn er veel bedrijven die ons steunen, bijv. het isolatiemateriaal wordt geschonken door Dow en de Hoop geeft voor een mooi bedrag korting op de bouw-materialen. De aannemer heeft een planning gemaakt en als alles volgens deze planning loopt zou hij net voor of net na de bouwvak klaar zijn. Dit betekent dat we na de zomervakantie kunnen starten in een nieuw gebouw. Uiteraard moet er dan nog veel gedaan worden en daarbij rekenen we op uw hulp. De afwerking is voor rekening van scouting en we zouden het fantastisch vinden als we een flinke klusploeg bij elkaar kunnen krijgen.

Het bestuur.

 

TERUGBLIK

De ledenvergadering en de kerstbrunch waren een groot succes. De kantine van de tennisvereniging zat vol met ouders, leiding en bestuur. Tijdens deze vergadering waren Jan, Milou, Rosalie, Nadine en Angelique druk bezig om de kerstbrunch klaar te zetten. Na een heerlijk soepje kregen we nog lekkere broodjes voorgeschoteld. Zelfs aan een dessert was gedacht. De nieuw-jaarsreceptie trok helaas minder mensen.    

 

 ONTHULLING BOUWBORD  EN TAARTEN

Zaterdag 3 maart werd het bouwbord officieel onthult door wethouder Cees Liefting. Samen met alle leden, ouders/verzorgers en sponsoren konden we zien hoe het bord stukje voor stukje tevoorschijn kwam. De bovenkant van het metershoge bord was een kunstwerk van de Explo’s dat niets te raden overliet. Na het officiële gedeelte werd iedereen getrakteerd op taart en een drankje.

Veel ouders hadden taarten en appelflappen gebakken waarvoor nogmaals onze dank. Het was een supergezellige en drukbezochte middag.

 

Nieuws van de Welpen

De welpengroep is inmiddels een beetje uitgedund. Er zijn 4 oudste welpen naar de scouts overgevlogen. Dit betekent dat er weer ruimte in de groep is voor nieuwe leden. Dus, ken je iemand tussen 7 en 10 jaar die wil proberen of hij of zij scouting ook leuk vindt, nodig hem of haar dan uit om te komen kijken. We hebben heel graag nieuwe meisjes in de groep, maar jongens blijven natuurlijk ookwelkom. De leiding wil wel graag van te voren weten als er een kijker mee komt en in ieder geval een e-mailadres en telefoonnummer van een papaen/of mama hebben.

Afgelopen weken zijn de welpen vooral bezig geweest met de verschillende themafiguren in de jungle. Ze weten nu dat Mowgli en Shanti in de jungle te maken hebben met 19 verschillende dieren, allemaal met hun eigen karakter. Er zijn lieve dieren, zorgzame dieren, maar ook trotse, eigenwijze, sterke en zelfs gemene dieren. Kijk maar op de website, daar staan ze allemaal op. De spellen die we gespeeld hebben, passen allemaal bij een dier. Zo hebben de welpen gezongen als Kaa de slang, net als Chil de Wouw voor de vogels gezorgd, en als Mang de vleermuis op hun oren vertrouwd.

Nieuws van de Scouts

Installatie en ontgroening

 

Zaterdag 4 febr. was het al zover…na het overvliegen volgt natuurlijk altijd de installatie en de ontgroening.

Om 12.30 uur, een uurtje eerder dan normaal, begonnen we met de opening. Toen kwamen we erachter dat de vlaggenlijn te kort was, niet heel praktisch, maar de scouts losten dit handig op. Na de opening mocht de vlag weer naar beneden voor het officiële gedeelte…de installatie. Er moesten vandaag 4 scouts geïnstalleerd worden: Emelie, Nika, Simon en Maud. Eerst de nieuwe scoutingwet opzeggen, dit kostte wel wat moeite…en daarna de belofte. Dat was een stuk eenvoudiger voor de scouts. Na de installatie volgde de ontgroening. De sneeuw van vrijdag gooide echter roet in het eten. De plannen die de scoutsleiding had, zijn dus letterlijk in de ijskast geplaatst en blijven daar liggen tot de volgende ontgroening. Dat was dus improviseren geblazen…het werd snoephappen. Eerst in water en daarnain een wit goedjewaarvan iedereen zei dat het meel was. Maar het was dus poedersuiker. De scouts werden dus geglazuurd. Het was in ieder geval quasmaak niet vies, maar plakken deed het wel! Alle 4 de scouts hebben de ontgroening met goed gevolg doorstaan. Zie de foto’s op de website.

Daarna was het tijd voor de start van de filmmarathon voor de scouts. We zijn begonnen met Spiderman. Na de film zijn de scouts buiten gaan afkoelen in de sneeuw. Helaas geen goede plaksneeuw, dus sneeuwpop maken was bijna onmogelijk. In de tussentijd is een deel van de scoutsleiding de friet met snacks op gaan halen. Toen de leiding terug was, was het tijd om lekker te eten. Daarna hebben we ons klaargemaakt voor de verhuizing naar de overkant. Sommige scouts dachten dat we naar Vlissingen gingen en dat ze niet mee konden, want dan zouden ze niet op tijd terug zijn om opgehaald te worden. Misverstandje…wij bedoelden het gebouw van de paardenvereniging. Na de verhuizing was het tijd om films te kijken. Eerst wat korte filmpjes om er een beetje in te komen, daarna een stukje film van een explo zomerkamp. Hierna volgde de warme choc en peperkoek. Dat ging er bij iedereen wel in, want het was best frisjes. Tijdens de pauze ging het gaskanon ook nog eens aan om de ruimte nog een keer te verwarmen. Na de pauze volgde een Science Fiction film. En daarna hebben we nog een filmgekeken…rond een uur of twee ging bij iedereen het licht uit…de kou had te veel energie gevraagd. Menno was trouwens de eerste die betrapt werd op slapen. De dropping is vanwege de weersomstandigheden niet doorgegaan, maar dat doen we in de loop van het jaar vast nog wel eens over…

De volgende ochtend zijn we weer terug verhuisd en hebben we lekker op het gemak ontbeten en de boel opgeruimd. Daarna hebben we gesloten en wonder boven wonder waren we klaar voordatde ouders de scouts kwamen ophalen.

 

Nieuws van de Explo’s

Rock ’n Roll!!!

Enkele weken na de jaarwisseling was het traditiegetrouw weer tijd voor het jaarlijkse Rowan Sherpa Explo Weekend: RSE. Dit kampje staat elk jaar in het teken van vertier ende vermaeck, samen met bijna alle andere groepen uit Zeeuws-Vlaanderen.  Het thema: Rock ’n Roll

Vrijdagavond werden de explo’s gedropt in Schilde (B) en moesten aan de hand van een audio-boodschap op hun mp3-speler hun weg vinden naar het gebouw in Westmalle, 12 km verderop. Nadat iedereen was gearriveerd, al dan niet met behulp Google Maps, was er nog tijd voor een drankje en een praatje.

 

Na een korte nacht stond de ticket-activiteit op het programma. Hiervoor krijgt iedereen een ticket met een activiteit die je mag ruilen, tot je iets  hebt wat je leuk lijkt. Sommigen gingen geocachen (spoorzoeken met GPS), anderen gingen een puzzeltocht door Antwerpen maken, schaatsen, crea-bea of koken. De aansluitende fast-food maaltijd viel bij de meesten in de smaak, daarna was het tijd voor de bonte avond. De Explo’s hadden druk gerepeteerd op de “shuffle”, een zwaar vermoeiende maar gave dans. De rest van de avond en nacht kon er verder gedanst worden op rock ’n roll, maar vooral op fijn dreunende beats. De zondagmorgen viel zwaar voor sommigen, maar zij konden weer tot leven komen in het plaatselijke zwembad. Hierna was het alweer tijd om de biezen te pakken en richting Axel te rijden, maar natuurlijk niet zonder tussenstop bij de Mac, da’s pas Rock ’n Roll!!! 

Schrijf als eerst een reactie