Kronkelende Knopen

29 feb 2012
Content vorige website

 

We gingen eerst knopen leren. De leiding zat op een bank en een tafel. Sandra heeft ons de knopen uitgelegd. De knopen die we leerden waren: een platte knoop, een acht knoop en een mastworp en nog eentje waarvan ik even de naam niet meer weet.

"De platte knoop moet links over rechts en rechts over links."

We werden in groepjes verdeeld: de jongens bij de jongens en de meisjes bij de meisjes. Het waren groepjes van 3 jongens en 4 meiden.  Het eerste groepje jongens bestond uit: Vincent, Pepijn en Simon. Het tweede groepje waren de meiden, dit waren: Nadine, Laura, Nika en ik. Vincent was erg goed in knopen samen met Nadine. Maar die horen ook bij de oudsten. Gelukkig hielpen we elkaar, daarna lukte het wel.

In je groepje gingen we palen aan elkaar maken om daar een vierkant van te maken. Het was dus handig dat we net leren knopen hadden want anders was dat toch niet zo gemakkelijk gelukt. Nika en ik hebben wel al onze insignes gehaald van  knopen tijdens onze tijd bij de Welpen, maar een opfriscursus was toch wel weer handig.

Tijdens het drinken heb ik getrakteerd omdat ik 15 februari 11 jaar ben geworden. Ik heb getrakteerd op zakjes snoepjes en Merci voor de leiding. Daarna gingen we met ons groepje een lastige knoop maken met 3 palen en sjorringen. Dat was nog best lastig maar na een paar keer oefenen lukte het wel. Als laatste gingen we een zelfgemaakte dasring maken. Dat vond ik moeilijk, want het was op een papier uitgelegd. Daarop kon je het niet zo goed volgen. Dat gold volgens mij ook voor de leiding. We hadden de dasring nog niet af, of het was al tijd. We kregen de dasring mee naar huis om die verder thuis af te maken. Die moet de volgende zaterdag af zijn.

Volgende week beginnen we met een nieuwe insigne.

Emelie

De foto's kan je ALHIER vinden!

Schrijf als eerst een reactie