Zomerkamp zondag – Waterballonnen & Snitzels

20 jul 2014
Menno Dekker

Gisteren tijdens het kampvuur de sterren van de hemel gezongen. Vanochtend om half 9 eruit. Met de dauwdruppels nog in het gras lekker opstaan, opfrissen en lekker brunchen. Uiteraard hebben we collectief tanden gepoetst. Vooral het simultaan spoelen is een wonderschone chaos.

De rest van de ochtend was gevuld met estafettes, zoektochten, races en strijd. Maar na de middag barste het pas echt los. Iedereen zwemkleding aan. Gewapend met emmers, supersoakers en waterballonnen werd het lokale tsunami van water. Eenmaal terug opgedroogd werd het tijd om hout te gaan sprokkelen. Want vandaag hebben de scouts aardappelen, kalkoensnitzel en bloemkool gekookt op houtvuur. De pannetjes ingevet met groene zeep en zo hop het kampvuur op.

Daarna hebben we even heel lekker gechilled met met een frisbee. Een balletje getrapt en een boel andere dingen. Zo hebben Antje en Famke Menno de cup-song geleerd. Marieke is door Vincent, Joris, Luuk en Simon in slaap gewiegd in de hangmat. Zo had iedereen een momentje voor zichzelf. Nu maken we ons op voor het kampvuur en er is nog een spannend avondspel in het verschiet. Vanavond op tijd onder de wol want morgen een schitterend dagtocht. Stay tuned, morgen meerrrrrr zomerkamp!

Reacties

Hanneke Cleijne-Loosschilder
21 juli 2014 08:41

Klinkt allemaal super jongens, geweldig. Wij hebben regen hier (Lausanne) en iets afgekoeld, hopenlijk houden jullie het droog, wat het weer betreft dan 🙂