insigne 100 jaar welpen week 3

01 mei 2020
Tineke Klomp

Deze week heeft Amber een prachtige taart gemaakt om te vieren dat de welpen 100 jaar bestaan. Dit is het recept:

Het is een taart van doorsnee 15 cm.
Voor de biscuit heb je nodig:
140 gram biscuitmix
2 eieren op kamertemperatuur
14 gram water
8 a 10 minuten mixen op hoogste stand, dan nog 2 minuten mixen op de laagste stand
De bakvorm insprayen met bakspray
Het beslag in de bakvorm doen en dan op 180 graden in de oven op boven en onderwarmte  ongeveer 30 minuten.

De boter crème:
100 gram margarine
100 gram ongezouten roomboter
200 gram gezeefde poedersuiker
Dit minimaal 10 minuten mixen

De room:
250 ml water
125 gram roompoeder
Dit 5 minuten mixen

De taart in 3 lagen snijden. De onderste laag besmeren met jam, de 2e laag besmeren met room.
De bovenkant en buitenkant bestrijken met de boter crème en dan half uur in de koelkast zetten.
Ondertussen rolfondant kneden en uitrollen tot een grote mat. Deze over de gekoelde taart leggen zodat hij helemaal bedekt is. Rand afsnijden onderlangs de taart.

Dan gaan versieren en zie het resultaat! Alle foto’s staan op de fotopagina in het album ’tijd voor taart’.

Het was erg leuk om te doen.

Schrijf als eerst een reactie