Themafiguren

12 sep 2011
Content vorige website

In de jungle van India groeit Mowgli op bij de wolven. Hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal. Alleen… Shere Khan, de tijger, trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen. Hij haat deze mensenwelp. Op een dag heeft hij Mowgli te pakken. Net op dat moment komt Shanti aan met de ‘rode bloem’ en vlucht de grote en sterke tijger weg.
Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle, het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet, bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen.
In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi.
Maar, Shere Khan loert nog altijd op Mowgli. Als dat maar goed afloopt…
 
Hieronder zie je een lijst met alle themafiguren uit het verhaal 'Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli' dat speciaal voor de welpen is geschreven.
 
Akela  De oudste wolf. Hij is een dappere leider en vertelt graag wat hij heeft meegemaakt. 
Bagheera  Een sociaal vriendelijke panter. Hij is ook de beste jager van de jungle, omdat hij goed kan sluipen en spoorzoeken. Mowgli leert van Bagheera praktische dingen om in de jungle te overleven. Door zijn tijd bij de mensen, weet hij ook veel van hen af. 
Baloe  De leermeester van de wolven, hij geeft de jonge wolven en ook Mowgli les in de wetten van de jungle. Baloe houdt van lekker eten. Hij is een vrolijke en goedaardige beer die altijd bereid is anderen te helpen, maar als leermeester kan hij ook wel streng zijn. 
Broer Wolf  Een goede en betrouwbare vriend. 
Chil  De wouw (vogel) bekijkt alles hoog vanuit de lucht en geeft boodschappen aan iedereen door. 
Hathi  Een olifant en één van de oudste dieren van de jungle. Door zijn grote levenservaring wordt hij door de andere dieren als leider erkend. Hathi houdt van groot. Hoe groter hoe beter! Hij gaat voor niets of niemand uit de weg. 
Ikki  Het stekelvarken, is lekker chaotisch en heel gezellig. Kletst met iedereen, en doordat ze wat chaotisch is, vertelt ze verhalen soms niet helemaal goed door. Er blijft van alles steken aan haar stekels. 
Jacala  Zwemt, net als alle krokodillen, het liefst wat rond, maar helpt je in geval van nood. 
Kaa  Weet heel goed wat hij wil. De slang is snel, slim en lenig. 
Malchi  Een echt waterdier! Is wel altijd op haar hoede en neemt het leven zoals het komt. 
Mang  De vleermuis, is meestal ergens op de achtergrond, maar hij hoort toch alles! 
Marala  De flamingo, vindt het leuk om samen te zijn. Ze houdt van eerlijkheid. 
Mor  De pauw is heel blij met zijn mooie veren. Hij laat ze graag aan iedereen zien. 
Mowgli  Mowgli kent geen angst en is altijd in voor avontuur. Hij kwam als baby bij de dieren in de jungle terecht en groeide op tussen de wolven. 
Oe  De schildpad, voordat zij iets zegt, wikt en weegt zij haar woorden. 
Raksha  Een lieve moederwolf die altijd voor haar welpen klaarstaat. 
Rikki Tikki Tavi  De mangoest, doet alles heel snel en is dol op spanning en sensatie! Verder is hij ook leergierig, lenig, slim, handig en wil hij graag anderen helpen. 
Shanti  Een meisje dat geboren en getogen is in Haveli, het mensendorp. Ze is nieuwsgierig en handelt op gevoel. 
Shere Khan  Praat niet, maar kiest direct de aanval. 
Tabaqui  De jakhals is het slijmerige hulpje van Shere Khan. 
Vader Wolf  Een goede opvoeder, streng maar rechtvaardig.

Schrijf als eerst een reactie