Dag 1 en 2: The apocalypse

19 jul 2015
Misha Klomp

Hello there,

Na weken afgeteld te hebben was het nu eindelijk zo ver, de spullen in de auto en hop daar gaan we dan op naar Engeland. Om half negen zijn we vertrokken naar de boot in Duinkerke, daar aangekomen waren er al een paar zakken snoep gekuist en Sammie was al een paar keer door de boxen gekomen. We moeten eerst even inchecken en in de rij gaan staan met de auto. De boot zou om 23.59 uur gaan maar het werd steeds later en later. Om 00.30 uur een mochten we eindelijk op de boot en hij is rond 01.00 uur vertrokken, een uur later als gepland ongeveer. Maar dat kon onze pret niet drukken. Op de boot leek het alleen echt op een enorme horrorfilm, over lagen mensen, op de grond, onder de trap, in de speelhal, afentoe vroegen we ons af of deze mensen überhaupt nog in leven waren. Uiteindelijk waren we om 03.00 uur Engelse tijd van de boot af dus voor ons voelde het

als 04.00. We moesten gelijk gaan rijden maar wel aan de andere kant van de weg dat was wel even wennen hoor. Opzoek naar een slaapplek, die was op de parkeerplek van een soort service gebouw, toen we alles hadden geregeld konden we gaan slapen… In de auto ik keek naar buiten en het was niet eens meer helemaal donker niet zo gek als het 05.00 uur is maarja we moesten toch echt een paar uur slapen (als in 3.5 uur) rond negen uur half tien zijn we vertrokken richting Southampton met onderweg nog wat stops op de mooie plekjes en supermarkten. We reden op een gegeven moment in een gebied waar ook wilde dieren waren om naar onze eerste overnachtings plek te gaan, Ferny Crofts. We werden even opgehouden door een koe op de weg maar daarna konden we weer verder. We hebben een mooi plekje op het mega grote terrein en we zitten net achter een hek waar we dus van deze plek ook wilde paarden en koeien horen en soms ook zien. We hebben onze tenten opgezet en eten gemaakt. We waren allemaal redelijk moe dus na koffie/fris en een stukje kaas zijn we in onze kokonnetjes gekropen. Sleepwell everybody!

Reacties

Rob Van de Walle
19 juli 2015 20:57

Hoi, engelandvaarders. Zo te lezen was het een bijzondere reis met weinig slaap. Pas op voor THE hound of THE baskevilles, hij is verwoestend en verscheurd alles onder de 20 jaar. Je kan hem herkennen aan zijn zwarte haren en donkere ogen. Sommigen noemen hem ook wel znerolf.

Marjo Reinders
20 juli 2015 09:39

Have lots of fun and watch out at the roundabouts!
groeten Marjo