Dag 7: Milano

31 jul 2016
Misha Klomp

Nee, zeg dat het niet waar is! Dr laatste dag van ons zomerkamp in Italië is aangebroken, maar wat voor een dag… We gaan naar het super mooie Milaan! De dag begon al vroeg, om half 7 ging de wekker. Als iedereen dan om 7 uur wakker en uit de tent was begonnen we met inpakken. Eerst onze persoonlijke spullen en toen dat ingepakt was konden we beginnen met de tenten af te breken. Toen alles opgeruimd, teruggebracht en ingepakt was vertrokken we met onze loodzware tassen (die precies 10 kilo meer wogen dan op de heenweg) naar het station. We maakten een tussenstop aan de supermarkt om wat broodjes en beleg te halen.
Gelukkig, we waren op tijd en hebben onze trein gehaald. In de trein hebben we rustig gegeten. Na onze overstap op het station van Brescia vertrokken we echt naar Milaan.

Na een gezellige rit van 2 uur zijn we dan toch in Milaan. Toen we uitstapten konden velen hun ogen niet geloven, wat een mooi station! Toen we onze loodzware tassen ergens gedropt hadden vertrokken we op pad.

Toen we aangekomen waren bij de dom kregen we te horen dat iedereen (behalve Nadine en Doortje) daar zijn ontgroening kreeg… De opdracht was dat we in 15 minuten zoveel mogelijk mensen moesten verzamelen die samen met ons op de foto zouden willen. Eerst leek het even dat niemand kwam opdagen maar uiteindelijk hadden we toch nog een mooie groep verzameld.

Daarna kregen we 4 uur vrije tijd, tijd om te shoppen! Maar eerst hebben we een bezoekje gebracht aan de McDonald’s om onze buikjes vol te eten zodat we klaar waren om er tegen aan te gaan.

Na heel veel winkels gezien te hebben en af en toe iets gekocht te hebben is het tijd om terug te keren naar de dom. Of misschien toch niet… We brengen eerst nog is een bezoekje aan de McDonald’s voor een fris drankje, een milkshake of iets anders zoets. Toen we allemaal verzameld waren en ons mentaal aan het voorbereiden zijn op de lange weg naar het station komt de leiding met een verrassing af, ze hebben metrokaartjes gekocht dus we moeten die super lange weg niet nog een keer lopen.

Toen we aankomen op het station en onze bagage teruggenomen hebben is het nog even wachten op de trein en we kunnen vertrekken. Als we net op de trein zitten komt de leiding af met nog een verrassing, we gaan vanavond in een hostel slapen en dus moeten we niet de hele nacht doorbrengen op het vliegveld. Wat een opluchting!

Na de rit op de bloedhete trein komen we aan op het station in Bergamo, daar zoeken we eventjes naar de bus. Als het dan blijkt dat we nog een uurtje moeten wachten hebben we besloten om iets te gaan eten en ja hoor, het is (alweer) McDonald’s. Na het eten pakken we de bus naar het hostel waar we de nacht gaan doorbrengen. Na een paar steile trappen hebben we de hostel bereikt. Zo, nu nog effe douchen, iets drinken en dan in ons bedje want morgenvroeg gaat de wekker alweer om 5 uur. Slaaplekker.

Schrijf als eerst een reactie