Zomerkamp Explo’s – Stiamo arrivanda Italia!!!

22 jul 2016
Sandra Wesselius

De explo’s zijn al enige tijd aan het toeleven naar het zomerkamp van 2016. Door het jaar heen hebben we allerlei klussen en klusjes gedaan om zo te sparen voor een geweldige ervaring. Aan het begin van het draaijaar was al min of meer besloten dat we naar de zon zouden gaan en met het vliegtuig. Dat we naar de zon wilden had natuurlijk alles te maken met het zomerkamp van 2015 in Engeland waar we toch wel wat mindere dagen hebben gehad met als dieptepunt een verregend dagje Londen. In april is dan echt de locatie gekozen. Het wordt ISEO aan het Iseomeer. En of het daar wel lekker weer wordt??

Nu is het bijna zover…tassen worden ingepakt. Dat is nu wel even passen en meten, want we mogen maar maximaal 15 kg per persoon meenemen. Zaterdagavond om 22.00 uur verzamelen we bij het scoutinggebouw en gaan we alle gezamenlijke bagage verdelen over de tassen en dan alle tassen nog eens goed wegen. Als dat allemaal in orde is, worden wij door enkele ouders naar Charleroi gebracht. Als we daar zijn hebben we nog even tijd om te chillen en mensen te kijken. Want uit ervaring weet ik, dat je ’s nachts de vreemdste dingen ziet op zo’n vliegveld. Knikkebollende mensen en mensen die ruzie hebben met hun bagage. Dus hopelijk kunnen we veel lachen.

En om 4.00 uur is het voor ons tijd om onze grote tassen in te checken. Dan gaat het echt beginnen…Om 5.50 uur sluit de gate en zitten wij in het vliegtuig op pad naar Milaan Bergamo. Als het goed is landen wij daar om 7.50 uur.

De rest van onze avonturen kunnen jullie net als vorig jaar weer volgen via de website. Wij proberen om iedere dag iets van ons te laten horen.

Wij hebben er ontzettend veel zin in!!

Schrijf als eerst een reactie