Natuurwerkdag 2023

23 sep 2023
Tineke Klomp

Zaterdag 4 november is het weer landelijke natuurwerkdag en natuurlijk doet onze groep weer mee. Deze keer werken we bij de kinderboerderij in Terneuzen. De welpen moeten door ouders worden gebracht en gehaald. Of scouts en explo’s gaan fietsen is nog niet bekend.

De meeste leden kennen het wel: lekker een dagje buiten buffelen met snoeischaar, zaag of schoffel, net wat er nodig is. Voor de kinderen is het onderdeel van het scoutingprogramma, dus we rekenen erop dat iedereen gewoon meedoet. Het is ook een mooi moment voor ouders om eens een dag met ons mee te doen. Het is een geweldige ervaring met kinderen samen te werken en te ontdekken dat ze veel meer kunnen dan je denkt. Je levert een bijdrage aan het onderhoud van de natuur in je eigen omgeving en het is nog gezellig ook.

Alleen bij extreem slecht weer gaat de natuurwerkdag niet door, dus bereid je voor op wind, regen en modder. hoewel het natuurlijk ook mee kan vallen. Droog en warm blijven is wel de kunst. Ons advies: trek laagjes kleding aan, hemd en/of T-shirt, scoutingblouse, trui of fleece, (regen)jas en zo nodig ook een regenbroek. Alles moet wel vies mogen worden. Draag warme sokken en stevige waterafstotende schoenen of laarzen. Dit ook voor de veiligheid; we werken met serieus gereedschap!

De organisatie van de natuurwerkdag, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, wil zo snel mogelijk van ons weten met hoeveel mensen wij meewerken. Geef daarom nu meteen de volgende zaken door aan de leiding van de eigen speltak:

  • Welke leden (welpen, scouts, explo’s, stam, leiding, bestuur) doen mee?
  • Welke ouders doen mee?
  • Welke ouders kunnen rijden, in elk geval voor de welpen?

Praktische zaken:

  • Verzamelen bij ons gebouw 9.30u. We eindigen om 15.00u bij de werklocatie, dus zijn rond 15.30u terug in Axel
  • Meenemen: rugzak met regenpak, flesje water en lunch
    Voor drinken, een koek, broodje knakworst en soep wordt gezorgd, maar neem zelf nog wat extra boterhammen mee
  • Werkhandschoenen voor volwassenen zelf meenemen, kinderwerkhandschoenen zijn er meestal genoeg. Voor het juiste gereedschap wordt gezorgd

Schrijf als eerst een reactie