Pionieren!!!

01 dec 2011
Content vorige website

Vandaag moesten we natuurlijk eerst openen, dat is logisch. Deze keer was het de beurt aan onze patrouille. Verder waren er nog wat mededelingen, zoals de surprises.

Onze leiding zei dat we iets leuks gingen doen, en dat was pionieren! Eerst moesten we allerlei soorten knopen onder de knie krijgen en/of herhalen. Zoals: de platte knoop, het oud wijf, mastworp enz. Daarna begon het echte werk, we mochten een keuken gaan bouwen.

Eerst moesten we de balken gaan halen en ze in groepjes van drie op een andere, langere balk leggen. Vervolgens mochten we een driepikkel maken. Je begon met een mastworp en daarna moest je het touw een soort van 'weven' tussen de balken, en dat moest je ca. drie keer doen. Daarna kon je beginnen met woelen. Dat betekent dat je tussen de balken je touw heel erg strak moet aantrekken en dat per tussenstuk drie keer, maar er moet ook iemand spanning houden, want anders kun je weer helemaal opnieuw beginnen!

Zodra de beide driepikkels stonden, mochten we aan de banken beginnen. Dat is zo ongeveer het zelfde liedje als van het driepikkel maken dus mastworp enz. Natuurlijk moest er wel iemand de balk vast houden, tja die heeft dan de volgende dag behoorlijke rugpijn… Maar zodra de banken vast zaten kon je even uitrusten, want er moest natuurlijk wel getest worden of hij wel minstens drie mensen kon houden, gelukkig was dat wel het geval, dus konden we met een gerust hart en tezamen gaan zitten. Jammer genoeg was dat niet voor lang, want er moest ook nog een tafel komen… Too bad!

De tafel vast maken kostte gelukkig niet zoveel werk want je kon gaan zitten terwijl je moest knopen, dus dat maakt de last al wat minder zwaar, nou ja niet dat het zo'n last was natuurlijk. (:

Toen de tafel er was en het tafelblad ook uitgerold was konden we even uitrusten. Maar Marieke had wel nog een andere zorg: er zat poep op der op haar handschoen… Jammer, maar leer kan niet de wasmachine in…

Toen we even hadden uitgerust, nou ja dat er veel uit te rusten viel, want echt zwaar is dat niet. (Leiding niet iets moeilijkers verzinnen a.u.b! :p) Kwam er een uitgebreide fotosessie, toen kwamen we er achter dat Katja en Fleur goed werk zouden kunnen verrichten als fotomodel!

En daarna mochten we beginnen met onze keuken af te breken *snif*. En dat is ook altijd weer zo vervelend, want dan heb je zo hard gewerkt en dan heb je er maar ongeveer tien minuten van kunnen gebruik maken en dan mag je hem weer gaan afbreken. Gelukkig gaat dat altijd vlug dus dan ben je er al weer snel van af. Daarna gingen we afsluiten en weer een mededeling over dat we deze week (dus toen volgende week) weer iets leuks gingen doen. Ik ben benieuwd…

De PL's en de APL's hebben een wip gemaakt maar ik weet niet hoe dat is verlopen.

Dit was mijn verslag van de dag.

Groetjes Valence
 

Schrijf als eerst een reactie