Origineel Oefenkamp

17 apr 2012
Content vorige website

 

Vrijdag 30-03-2012

We kwamen rond 5 uur 's avonds samen. We legden onze spullen het lokaal, en begonnen met het opzetten van de tent. Verdeeld in 2 groepjes, gingen we aan de slag. In beide groepen zaten een paar overvliegers, dus moesten de pl's nog even uitleggen hoe je een tent moest opzetten. Maar, ook voor de andere scouts was die uitleg best handig cheeky Iedereen had al gegeten, dus dat hoefden we niet meer te doen. 'S nachts deden we nachtspellen, eerst deden we levend steen papier schaar, maar in de 2e ronde had iedereen al door wat je beste tactiek was en dus gebeurde er niks. Daarna deden we het smokkelspel. Net op het laatst werden er nog 3 punten gescoord, waarmee we (blijkbaar) wonnen van de douane.

Zaterdag 31-03-2012

'S ochtends lekker vroeg wakker gemaakt, er was nog veel te doen. We ontbeten op een bankje, eerst zonder jas. Maar, toch maar even onze jas aandoen. Toen arriveerde Hannah, want die kon de dag ervoor nog niet komen. Toen iedereen lekker was opgewarmd, begonnen we aan het bouwen van de keuken. Woelen,sjorren en natuurlijk spanning houden. (auw, mijn duim!) Ook hierbij kregen we advies van onze pl's. Zeil erover, wat sommigen er onhandig vonden… Vervolgens moest je je lupa (lunchpakket) maken , en je dagrugzakje inpakken.

De dagtocht, verdeeld in 3 groepjes. De 2 pl's samen, en de 2 overige groepen. Ondanks dat sommigen van ons de weg niet konden vinden, en anderen dachten dat ze verkeerd waren gelopen en bijna terug wilden lopen, vonden we toch de weg naar de 3e post. Vervolgens sjokten we door de Axelse polders, naar Schapenbout via een uithoek van Terneuzen. Het was een lange weg, en toen we bij de 1-na-laatste post aankwamen, moesten we ook nog een windroos tekenen! Gelukkig had iedereen 4 boterhammen bij (+snacks), dus over honger klagen was bijna onmogelijk.

'S avonds aten we zelf gemaakte nasi, maar het water wou niet koken, waardoor de mie smaakte alsof er lijm tussen zat. Niet bepaalt geslaagd. Jaloers gingen we kijken bij de Explo's die in hun mega keuken hamburgers aan het bakken waren. Ook die avond weer een nachtspel. Het lampenspel, supervet. Behalve als je een rode broek aanhebt of klein bent.

Zondag 1-04-2012

De laatste dag van ons oefenkamp. Keuken afbreken, tent afbreken, binnen ontbijten. Tent opvouwen, en we waren maar met z'n 4en. Ondanks dat we alles moesten opruimen was het toch heel gezellig. Oefenkamp was helemaal top, op naar ZePaKa!

Schrijf als eerst een reactie