Bolussen bakken

13 dec 2014
Lars
Arenden

Eerst begonnen we met het hijsen van de vlag als, we klaar waren met het hijsen van de vlag zij Marieke dat we bolussen gingen bakken, samen met de bakker (vader van Lorenzo). Eerst hebben we uitleg gehad over het gisten van brood en de geschiedenis. Er waren een paar belangrijke regels, het deeg moest donker en rond de 26 graden Celsius bewaard worden anders zakt het in en kan je net zo goed op nieuw beginnen. Toen we gingen beginnen moesten we eerst onze handen wassen. Daarna moesten we nog even kijken hoe je een bolus moet draaien. Toen mochten wij het gaan proberen maar het lukte niet bij iedereen even goed. Toen de bolussen in de oven moesten gingen we eerst de leeuw van Vlaanderen doen. Toen we klaar waren met de leeuw van Vlaanderen moesten we terug naar binnen om een puzzel te maken, uiteindelijk moesten er vijf kerstbomen uit komen maar de pl en de apl mochten niets doen en niets zeggen. Als we klaar waren met de vijf kerstbomen moesten we naar buiten om een partijtje trefbal te doen. Na het potje trefbal mochten de bolussen uit de oven. Eerst mochten de leeuwen proeven, daarna de cobra’s en daarna mochten wij proeven de arenden. Dan hebben we gesloten en gingen we allemaal naar huis.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Schrijf als eerst een reactie