SuReAc 2011

10 okt 2011
Content vorige website

Het SuReAc (Sub Regio Activiteit) is een kamp voor alle scouts uit Zeeuws-Vlaanderen en wordt ieder jaar georganiseerd rond de herfstvakantie. Het SuReAc is ieder jaar iets anders. Bijv. een weekend hiken, kookwedstrijden of een spel- en feestweekend.

Dit jaar is het SuReAc van vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober en is het weer eens de beurt aan de hike. De hike is ingedeeld in verschillende niveaus (beginners, gevorderden en experts). Wij zullen de kinderen die meedoen indelen in het niveau waarvan wij denken dat ze het aankunnen. Dus pas na opgave zullen wij de scouts indelen.

We verzamelen vrijdag om 18.30 uur bij het scoutinggebouw. We rijden dan zo snel mogelijk met auto’s naar het startpunt voor de experts (indien we die hebben). Daarna rijden we door naar het terrein van Scouting EOS St. Hubertus. Hier kunnen de beginners en gevorderden starten met het opzetten van hun tent. Daarna volgt er nog een avondspel. En natuurlijk is er ook alle tijd om te socialisen met de scouts van de andere groepen.

Zaterdag wordt er door iedereen een hike gelopen. Het verschil tussen de hikes zit hem in de afstand, de moeilijkheidsgraad van de technieken, de bagage en het slapen (als weer het toelaat in een frietzakje en anders een kleine trekkerstent (wel zelf meenemen)).

Experts lopen met volle bepakking, dit houdt in met kleding, tent/frietzakje, gasbrandertje, pannensetje en etenswaar. Dus zij moeten er zeker op letten dat ze niet te veel onnodige dingen meenemen, dus echt alleen het noodzakelijke!!!

De gevorderden lopen met een trekkingrugzak met hun persoonlijke bagage, dus slaapzak en matje, kleding, toiletspullen e.d.

De beginners lopen alleen met een dagrugzakje met daarin hun drinken, lunchpakket en regenpak.

Na aankomst op het kampterrein zullen beginners en gevorderden samen een maaltijd koken op gas. Zaterdagavond is er weer een ander avondspel.

De experts hebben hun eten onderweg bij en kunnen dus hun eten klaarmaken op het gasbrandertje. Als ze op tijd op het terrein zijn, dan kan dit gewoon op het terrein.

Zondag sluiten we rond 14.30 uur in Sas van Gent. Dus dan worden we graag weer opgehaald met auto’s. Na aankomst bij scouting zullen we eerst de materialen opruimen. We sluiten dan het kamp echt af om 16.00 uur. En dan kunnen jullie verder genieten van jullie herfstvakantie.

De kosten voor dit weekend zijn € 15,-. Opgeven kan via de mail tot uiterlijk donderdag 13 oktober. De kosten kunnen overgemaakt worden op rekeningnr: 392411911 t.n.v. Scouting Axel en o.v.v. SuReAc 2011 scouts en de na(a)m(en) van kind(eren). Dit moet ook uiterlijk 13 oktober betaald worden.

Volgende week volgt er dan een laatste mail met alle belangrijke info, zoals bagagelijst en indeling niveaus (de groepjes zoals er gelopen gaat worden). Ook volgt dan de vraag om te rijden aan de ouders. We weten nu namelijk nog niet hoeveel auto’s we nodig gaan hebben.

Dus houdt de mail en de website in de gaten…

Schrijf als eerst een reactie