Zomerkamp dag 4

13 jul 2011
Content vorige website

Dinsdag, wat een dag. Na extra lang uitslapen tot half 1O hadden we een luxe ontbijt. Lekkere tosti’s maken. En later gingen we een paar spelletjes op het zanderige sportveld doen. Omdat het zou gaan regenen heeft iedereen zijn tent en spullen goed ingepakt om alles droog te houden.

Vandaag moest er ook op houtvuur gekookt worden. Na het rotte, natte hout van het droge te hebben gescheiden kon er gestookt worden. Het kwam wat moeizaam op gang maar met wat geduld en veel gewapper kwam er toch vuur in de ton. Op het menu stond een lekkere pasta met tomatensaus. Bij de patrouille van Kevin was het wat minder lekker omdat het eten op culinaire wijze met as werd gemengd. Bij de leiding was het wel erg goed te eten.

In de avond na de afwas ging het regenen. De grond neemt hier het water op met de kwaliteit van een kurk. Grote plassen en natte tenten dus. En wat doe je dan als het 11 uur, nat en koud is? Juist, een dropping! Na iedereen over te halen stonden ze uiteindelijk toch te springen om mee te gaan, ondanks dat ze de regen maar niks vonden. Maar ze hadden geluk, het werd droog en ze liepen als een speer. Binnen no-time stonden ze terug op het terrein. Dus om half 3 lag iedereen al weer te slapen als een roos.

Schrijf als eerst een reactie