Zomerkamp zaterdag – vertrek naar Wiltz

19 jul 2014
Misha Klomp

Vanochtend was het dan zo ver. Wiltz, here we come! Twee karren volgeladen met kampmateriaal stonden al klaar om te vertrekken. Snel nog even plassen, mams en paps een kus en hop in de auto. Het auto- uitzwaaiteam dropte ons in lokeren, nog even zwaaien en daar gingen we dan. Naar luxemburg met de trein.
Trein 1, de hitte slaat toe. Van Lokeren naar Brussel in een boemeltreintje, nog even snel een potje kaarten en dan zijn we er al. Allemaal uitstappen en in de polonaise van perron 1a naar 7b. Feest en jolijt op de roltrap, vervolgens weer 20 minuten wachten. In trein 2 zaten we twee uur en godzijdank was die voorzien van airconditioning. 15 spelletjes, 4 boterhammen en 2 wc bezoeken later stappen we vlak voor de grens uit om onze reis met de bus te vervolgen. Als we moeten overstappen in een andere bus krijgen we de rit gratis van de chauffeur. Gewoon, omdat we zo’n toffe groep zijn. Hoe gastvrij is dat wel niet.
Rond half 4 naderen we Wiltz en beginnen we aan “de klim”. Het terrein ligt op de fantastische hoogte van 500 metertjes. Een behoorlijke klim als dat met 27 graden omhoog gaat. Maar we hebben het gehaald. We zijn er en wat een uitzicht. Het is hier weer fantastisch!
We hebben gelijk het kampterrein opgezet, de keukens gepionierd en gewacht tot de welpenleiding voor ons ging koken. Lekkere rijst met pindasaus en kroepoek

. Wat een luxe! Na nog even wat chillen en ravotten zijn we het donkere bos in gegaan. Ze zijn nu (23:22) het lampenspel aan het spelen, spannend! Zometeen staat er een kampvuurtje en een warme cecemel voor ons klaar en kruipen we de slaapzak in. Morgen wordt vast weer net zo’n leuke en drukke dag. Volgende op het programma: Sportdag. Tot morgen!

Reacties

Hanneke Cleijne-Loosschilder
21 juli 2014 08:39

Klinkt super mensen, vanuit een regenchtig Zwitserland: nog heel veel plezier 🙂