Geen brug te ver…

12 jan 2019
Nadine Koster

De scouts stonden vandaag voor een heuse uitdaging om de voetjes droog te houden. Op tafel liggen de geheime ingrediënten voor een episch bouwwerk, nu nog een ontwerp bedenken. Wat wordt het, de Erasmus brug, The Tower Bridge, de brug van Sas of Sluiskil. Eerst maar is een goed ontwerp bedenken want het word niet zomaar een brug, de ingrediënten zijn spaghetti met een wegdek van lasagne.

Aan de slag, tekenen, lijmen en bouwen. Bij de ene patrouille gaat het wat soepeler als bij de ander. De lijmdraaden lopen al door het hele lokaal maar het begint al ergens op te lijken.

Maar hoeveel gewicht kan er uiteindelijk of rusten? Gaat het wel goed komen, wie heeft de sterkste brug en wie heeft de mooiste brug. Er ontstaan al wat replica’s en zometeen is het moment suprême.

De brug van de cobra’s begon al redelijk onstabiel, en met drie grote houten dobbelstenen was het een brug te ver. De brug van de arenden zag er goed en stevig uit, naast de in de hoogte gebouwde replica van de Erasmus brug van de leiding. Het was spannend, 3 dobbelstenen was het minimum, nog een pak spaghetti erop, het 2e pak spaghetti, het 3e pak spaghetti… de bruggen begonnen al wat door te buigen maar ze konden nog wel wat hebben. Wat kunnen we nog gebruiken, een pot snoep, knikkers, het zit al bijna aan de top. Een pak meel werd voor de Erasmus brug van de leiding fataal. De grote winnaars van deze dag zijn de Arenden!!

Gefeliciteerd Jongens! De eerste punten voor deze nieuwe patrouille zijn behaald voor de competitie.

Schrijf als eerst een reactie