De Welpen: Zomerkamp 2016

31 jul 2016
Tineke Klomp

De reis is dit jaar naar Hoeven gegaan, een gebouw en omgeving waar we enkele jaren eerder een geweldig kamp hebben beleefd. Alice in Wonderland is ons thema. Via een contactadvertentie heeft Alice reismaatjes gezocht voor een nieuw avontuur in Wonderland. De ontmoetingsplaats is een hotel met de toepasselijke naam ‘de reiskoffer’.

De welpen worden ontvangen door Alice en nog wat figuren uit Wonderland. Na een namen/kennismakingsspel kan de reis beginnen. Aardige Alice vertrekt met dappere Daan, super Seth, mooie Martijn, ideale Iris, fantastische Faye en nog 13 welpen met in hun kielzog het altijd haastige konijn, de kat met haar venijnige opmerkingen over weten wat je wilt en het dan ook doen, de muis die niets van de kat moet weten, het bruine konijn dat alleen de 1e dag mee gaat en natuurlijk haar vriend de gekke hoedenmaker, altijd in voor een theefeestje. Later in de week zullen de welpen nog kennismaken met de koning en koningin. Als dat maar goed afloopt.

Zoals beloofd wordt het een geweldig avontuur: een pittige dagtocht met verschillende technieken, zwemmen in een waterparadijs vol grote glijbanen, spelen in de speeltuin, frietjes eten, reuzenmeubels bouwen in het bos voor als Alice weer gaat groeien, film kijken, beschuit met aardbeien bij het ontbijt, slapen in tenten, lekker eten, hoewel niet iedereen daar hetzelfde over denkt, een heuse high tea bereiden met elkaar en natuurlijk ook oppeuzelen, een kaartenleger maken en dan ook leren marcheren onder leiding van de koning, een ruig spel in het bos spelen waarbij themafiguren gevonden moeten worden, laat naar bed, en natuurlijk BBQ-en. Zelfs het humeur van de koningin valt reuze mee!

De welpen hebben genoten en soms ook een traantje gelaten. Hoe mooi is het om te ervaren dat heimwee en genieten er tegelijkertijd kan zijn. En ook de leiding heeft genoten van weer een prachtige week en bij het afscheid stiekem een traantje weggepinkt. We kunnen bijna niet wachten tot volgend jaar!

Schrijf als eerst een reactie