Insigne Spoorzoeken

07 feb 2019
Tineke Klomp

De welpen zijn al een paar weken aan de slag met het insigne Spoorzoeken. Inmiddels hebben ze kennis gemaakt en geoefend met de 8 hoofdrichtingen van het kompas. Als knutselopdracht is er een maquette van ons gebouw in wording om de ruimtelijk-inzicht-skills te bevorderen. En op Google Maps bekeken we ieders huis en ‘liepen’ we van het ene adres naar het andere.

Natuurlijk moet er voor dit insigne ook echt gelopen en gespeurd worden. Dat doen we komende zaterdag, 9 februari. De welpen nemen allemaal een regenpak in een rugtasje mee, zodat we het eventueel onstuimige weer kunnen trotseren. Niks zo vervelend als met drijfnatte kleren te moeten lopen. Het worden niet heel veel kilometers. Ons doel is niet de afstand, maar een paar eenvoudige tochttechnieken onder de knie krijgen. Ergens onderweg hebben we een leuke pauzeplaats met een lekker (warm) drankje.

Volgende week wordt de maquette afgemaakt en zullen de welpen nog wat oefenen met al het geleerde, zodat ze allemaal op 23 februari hun insigne in ontvangst kunnen nemen. Hiervan maken we natuurlijk een klein feestelijk moment samen met alle ouders, die dan om 15.15u welkom zijn in ons lokaal.

Welpen die een draaidag tijdens het insigne gemist hebben, maken thuis als extra opdracht een plattegrond (tekening) van het huis waarin ze wonen of een plek waar ze onlangs gelogeerd hebben. Natuurlijk nemen ze die tekening uiterlijk 23 februari mee naar scouting.

De inhoud van een insigne is voor de ene welp makkelijker dan voor de andere. Enthousiast meedoen vinden we belangrijker dan het resultaat. Dus elke welp die zich naar vermogen inzet, krijgt van ons het betreffende insigne.

Schrijf als eerst een reactie