Zomerkamp welpen verslag

29 jul 2023
Tineke Klomp

Geen ongenode gasten dit jaar, gewoon een gezellig kamp dat een beetje als vakantie voelt. Al die drukte, geen behoefte aan.
Ja ja, dit stond echt in de uitnodiging aan de welpen. En wat gebeurt er vlak nadat de ouders hun kinderen in Hoeven dropten? Precies, je raadt het al…ongenode gasten. Of waren ze stiekem toch uitgenodigd door de leiding? Wie zal het zeggen.                                      

De welpen staan vol spanning te wachten op wat komen gaat. Ze zijn ergens tussen de bomen bij een groot gebouw afgezet en de leiding wil net uitleggen wat ze die dag gaan doen, als daar ineens een blauw figuur tevoorschijn komt. Het is Geest, je kent hem wel van Aladdin en ja hoor, die is er ook. Aladdin heeft de wonderlamp van Geest te pakken gekregen en wil hem niet teruggeven. En voor we het weten, maken we deel uit van de sprookjes van 1001 nacht. Geest en Aladdin gaan met de welpen op stap en leren Hoeven beter kennen. Aan het einde van de middag komen ze eindelijk bij het scoutinggebouw aan. Geest besluit te blijven logeren. Aladdin niet, die heeft het druk met andere zaakjes…hmm…maar de wonderlamp laat hij gelukkig bij ons achter.

 

 

 

Die lamp blijkt warempel een echte wonderlamp te zijn. Zo nu en dan vertelt hij ineens een verhaal. Iets uit 1001 nacht dus. Het zijn sprookjesachtige verhalen van een zekere Sheherazade die ze vertelt aan een sultan om haar eigen leven te redden.

 

 

Over een sultan gesproken; die komt op een middag ineens het bos inlopen waar de welpen bezig zijn tapijten te pionieren in de hoop dat die kunnen vliegen. De sultan kijkt en keurt, gaat zitten en…warempel…het lukt hem om 5 hele centimeters omhoog te komen op een tapijt, gewoon op zijn bevel. Sprookjes bestaan!                                                                       

 

 

 

 

Om zeker te weten dat we van een klein ongelukje niet schrikken en iedereen weet wat er gedaan moet worden, laat de leiding zich inpakken in allerlei verbandjes en een warmte-deken. Ons kan niks gebeuren.                                                 

Omdat we vakantie beloofden, nemen we de welpen mee naar een zwembad. Niet een gewoon zwembad met bakken water waarin je baantjes kunt zwemmen of eventueel kunt spelen en spetteren. Nee, een waar speelparadijs met een grote speeltuin en natuurlijk genoeg water om in te spelen en te zwemmen. Maar het zijn vooral de glijbanen die de pret verdubbelen. Of pret…af en toe klinkt er een luide schreeuw van spanning en sensatie en blijken sommige glijbanen behoorlijk eng te zijn. Het is in elk geval de moeite en de kou die zo nu en dan toeslaat meer dan waard.

Ook vreemde kooplieden vinden de weg naar ons kampterrein. Gelukkig hebben de welpen net die ochtend diamanten gewonnen, zodat ze geld hebben om een en ander te kopen. Er wordt fanatiek gehandeld in van alles wat je maar kunt gebruiken om jezelf en de rest uit je groepje om te toveren tot hele vreemde types. En als de diamanten op zijn, wordt er gezongen en gedanst om maar door te kunnen handelen. En dan ineens zijn de kooplieden weg, waarschijnlijk vertrokken naar een volgend stadje om hun waren te slijten.

Aan het einde van de week is Aladdin er weer. Hij sluit een overeenkomst met Geest. Of eigenlijk doet Geest hem een voorstel: de lamp is voor Geest en in ruil daarvoor krijgt Aladdin een schatkist vol blinkende snuisterijen. Iedereen blij en als twee vrienden nemen ze afscheid van de welpen en trekken verder, andere avonturen tegemoet.

We spelen nog een spelletje met de welpen en hun ouders en zwaaien ze na een leuk kamp weer uit.

Plannen voor een volgend zomerkamp zijn er alweer, dus zet maar vast op de kalender: maandag 8 juli tot vrijdag 12 juli.

Fijne zomervakantie en tot 9 september.

 

Schrijf als eerst een reactie