Insigne knopen

04 okt 2011
Content vorige website

De welpen zijn zaterdag 1 oktober begonnen met het insigne knopen. Zij gaan hier mee aan de slag tot en met het minikamp van 21 en 22 oktober. In die 4 weken zullen ze een aantal knopen leren en uiteindelijk een klein object leren pionieren.
Een insigne krijg je niet voor niks, daar moet je echt iets voor doen, iets voor geleerd hebben. Als een welp een draaidag mist, zal hij/zij thuis wat moeten inhalen. En verder is het de bedoeling dat er thuis geoefend wordt.
Veterstrikken is natuurlijk ook een soort van knoop kunnen maken, daarom is dat het eerste dat we hebben gedaan. De welpen die er nog niet zo goed in zijn, oefenen deze week thuis verder en laten komende zaterdag aan de leiding zien hoe goed het al lukt.
De platte knoop en de 8-knoop kennen geen geheimen meer voor de welpen die er afgelopen zaterdag waren. De welpen die er niet waren, kunnen deze knopen vinden op internet en thuis proberen te maken. Papa’s en mama’s willen daarbij vast helpen!
Alle welpen zoeken deze week thuis op internet of in een knopenboek (bibliotheek) een leuke knoop die ze gaan oefenen en komende zaterdag aan de welpen uit hun eigen nest mogen leren. Dus geef je kind een stuk touw en ga lekker samen aan de slag.
Volgende week verder……..

Schrijf als eerst een reactie