Insigne knopen deel 3

18 okt 2011
Content vorige website

Op zaterdag 15 oktober hebben de welpen alweer deel 3 van het insigne knopen gedaan. Het geheugen is opgefrist en alle geleerde knopen nog eens herhaald. De platte knoop en 8-knoop kunnen de meeste welpen nu met gemak in een touw leggen en daar zijn we hartstikke trots op.

Het viel ons reuze mee hoeveel welpen nog wisten hoe ze een mastworp moeten maken. De kruissjorring hebben ze nog even kunnen oefenen op de palen. Alles bij elkaar toch best moeilijk. Tijdens het minikamp krijgen ze een pionieropdracht waarbij deze techniek gebruikt moet worden. Wij zijn heel benieuwd naar de resultaten.

De 3 nestleiders gaan deze week nog op zoek naar een bijzondere knoop om te oefenen en volgende week aan de groep te laten zien.

In het laatste uur van het minikamp gaan de welpen aan de ouders en leiding hun knoopkunsten vertonen. Daarna kunnen ze hun welverdiende insigne in ontvangst nemen en op het uniform (laten) naaien.

Dus thuis nog even oefenen op het veters strikken als dat nodig is en misschien nog de geleerde knopen nakijken op http://knopen.scouting.nl/

We verwachten alle ouders zaterdag 22 oktober om 15.00u voor de eindpresentatie in ons knopenlaboratorium!

Schrijf als eerst een reactie