Natuurwerkdag 5 november

27 okt 2011
Content vorige website

Op zaterdag 5 november is het landelijke natuurwerkdag en onze groep doet daar met een heleboel andere mensen weer aan mee! Via de link hieronder kun je zien waar we die dag aan de slag gaan. Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht.

http://www.natuurwerkdag.nl/meedoen/locatie/otheense-kreek/727

We zoeken voor de welpen een paar ouders die zin hebben om een dagje mee te werken, wat erg leuk is om te doen. Je begeleidt een groepje welpen waarmee je samen gaat snoeien en zagen rondom de kinderboerderij in Terneuzen. De leiding is altijd in de buurt! Gereedschap is aanwezig. Het is wel slim om zelf werkhandschoenen mee te nemen.

Voor eten en drinken wordt gezorgd door scoutinggroep EOS-Hubertus uit Terneuzen: soep, broodjes, knakworst, bolussen, koffie, thee, limonade…we worden altijd enorm verwend.

De welpen verzamelen om 9.45u op de parkeerplaats van de kinderboerderij. Hier kunnen de kinderen om ongeveer 15.00u weer opgehaald worden. Als we er nog niet zijn, loop dan even door naar de kinderboerderij.  We zijn daar ergens in de buurt.

Carpoolen graag zelf onderling regelen.

Alle welpen hebben die dag natuurlijk hun uniform en stevige schoenen of laarzen en oude kleren aan die echt vies mogen worden. Een regenpak meenemen is verplicht, ook als het niet regent, want je zit veel op je knieën op de natte bosgrond. Bovendien helpt een regenpak tegen de kou! Steek ook een flesje water in je dagrugzak.

Het beloofd een leuke dag te worden waarop niet alleen gewerkt, maar zeker ook gespeeld gaat worden in de kinderboerderij en natuurspeeltuin.

Aanmelden van welpen en ouders doe je door een mailtje te sturen naar Tineke (Shanti). Welpen zorgen goed voor de natuur. Dat laten ze op 5 november zien.  Hun ouders natuurlijk ook!

Schrijf als eerst een reactie