Kerstverhaal in de jungle

12 feb 2012
Content vorige website

De meeste welpen kennen wel het verhaal van Jozef en Maria, die op weg naar de volkstelling in Bethlehem een plek zochten om te slapen. Omdat niemand meer een kamer voor ze vrij had, kwamen Jozef en Maria uiteindelijk in een stal terecht waar het kindje Jezus werd geboren.

De vraag aan de welpen was zich voor te stellen dat Mowgli en Shanti al veel ouder zijn en Shanti een kindje gaat krijgen. Ze gaan samen naar Haveli, maar kunnen geen plek vinden om te slapen. Ze zijn moe, hebben het koud en zoeken een veilige plek waar hun kindje geboren kan worden. Wat zouden ze kunnen doen?

Geschreven door Maud, Lars, Jared, Tessa en Anneke…Eerst zijn Mowgli en Shanti in Haveli. Ze vragen of ze ergens kunnen slapen. Ze vinden geen huis, dus zoeken ze een stal. Maar ook die vinden ze niet. Dus ze trekken terug naar de jungle. Daar maken ze een boomhut. Dan zoeken ze bladeren als dekens. Daar overnachten ze.

Geschreven door Nika, Lukas, Nico, Angelo en Daniël…Mowgli en Shanti lopen verder door het dorp. Ze komen aan de rand van het dorp. Shanti ziet een grot en zegt dat ze daar wel kunnen overnachten. Ze lopen de grot binnen. Ze gaan liggen en vallen diep in slaap. De volgende dag is hun kindje geboren.

Geschreven door Simon, Tommy, Angelique, Lorenzo en Joris…Mowgli en Shanti zoeken en zoeken naar een slaapplaats. Eindelijk vinden ze een slaapplek bij de wolven. Ze maken een bedje voor het kindje dat Shanti bijna gaat krijgen. De wolven zoeken naar vruchten voor Shanti. Shanti en Mowgli zijn zenuwachtig. Ze weten geen naam voor de baby. Ze denken en denken. Ineens weet Mowgli een naam. Mowti. Shanti vindt het een leuke naam. Even later begint Shanti te schreeuwen. Daar ligt het dan, het kleine kindje. Ze zijn superblij. Maar even later komt er nog een baby, het is een tweeling. Shanti en Mowgli zijn superblij, maar ze moeten nog wel een naam voor de tweede baby bedenken. Ze weten het snel, het wordt Shan.

Schrijf als eerst een reactie