Zomerkamp 2012 dag 1

07 jul 2012
Content vorige website

Vandaag aangekomen in Zegge, de leiding stond de welpen al op te wachten. Bij de kerk in Zegge bleek dat de leiding, Balou, Bagheera en Chil ook een brief ontvangen hadden van professor dr. Freistein. De leiding had ook een kaart bij, waar op stond waar de welpen heen moesten. Vol goede moed vertrokken de welpen richting het laboratorium van de professor. Halverwege wachtte hen een leuke verrassing, namelijk een bezoekje aan het vliegtuig museum in Seppe. Na een uitgebreide rondleiding, door een zeer enthousiaste meneer, konden zij de tocht vervolgen tot het laboratorium van professor dr. Freistein.

Even uitrusten van de zware tocht, maar toen was het eindelijk zo ver! De welpen mochten professor dr. Freistein ontmoeten. De professor had ook nog twee hulpjes meegebracht, Truus en Ziggi genaamd. Ze hebben ons ingeleid in het lab en hebben uitgelegd wat de bedoeling is, namelijk tijdreizen! Professor dr. Freistein heeft een aantal van zijn experimenten laten zien, hij kan bijvoorbeeld dingen verkleinen. Ook heeft hij ons meteen uitgelegd wat er voor deze avond op het menu stond. Dat was laboratoriumvoedsel, bestaande uit: geconcentreerde aardappel, doperwt-moleculen en heerlijke stukjes kibbeling.

Na afloop van deze heerlijke avondmaaltijd, moest er natuurlijk even corvee gedaan worden en kon er vrij worden gespeeld. De volgende opdracht was het maken van een dagboek, dat hadden de kids niet bij, dus we hebben maar op de shirts getekend. Kunnen ze die mooi als dagboek gebruiken! Om goed te kunnen tijdreizen, zijn er nog enige voorbereidende activiteiten gedaan. Dit hield in dat de welpen moesten trainen met het inhouden van hun adem en het lopen over een lijntje nadat zij flink rondjes hadden gedraaid. Ook is er een lied gemaakt. Dit lied zal iedere dag uitgebreid worden met de dagelijkse ervaringen.

Daar kwam dan eindelijk het moment van de waarheid, er zou worden gereisd door de tijd! De welpen zijn per groepje door de teletijdmachine gegaan. De welpen liggen nu heerlijk te slapen, maar kunnen enkel nog dromen over wat de dag van morgen hen zal brengen…

Schrijf als eerst een reactie