Zomerkamp 2012 dag 2 en 3

07 jul 2012
Content vorige website

Maandag 2 juli

Vanochtend veel te vroeg wakker geworden! Om zes uur liepen wij, brave kindertjes, al zo te kletsen dat de leiding er wakker van werd. Na een uurtje verplicht stil te zijn en blijven liggen in de tent, was het tijd voor o.a.t. ofwel, ochtend animatie team.

De grote vraag van deze dag was natuurlijk, is het tijdreizen gelukt? Helaas! We waren terecht gekomen bij de holbewoners. Foutje van prof. Dr. Freistein! Deze holbewoners waren door een aardbeving hun familie kwijt geraakt en vroegen ons te helpen zoeken naar hun familie. We zijn begonnen met het maken van een holbewoner-trekpop en hebben ook nog potjes gekleid. Nog steeds waren de holbewoners niet helemaal tevreden over de trekpoppenfamilie die wij ze te bieden hadden. Dan zijn we maar in het dorp gaan zoeken naar familie. Allerlei mensen hebben we gevraagd met ons op de foto te gaan. De holbewoners begrepen er niet veel van, ‘fotocamera? Wat is dat?’.

Toch nodigden deze vriendelijke holbewoners ons uit een hapje mee te eten die avond. Dat aanbod namen we graag aan. Ze beloofden ons rijst met dinosaurustenen. Als dat maar smaakt.. Door de aardbeving hadden de holbewoners bijna geen serviesgoed meer. Om dat probleem op te lossen zijn we in het bos zelf bordjes en bestek gaan maken. Wat een prachtige creaties hebben we mee terug genomen!

Gelukkig smaakte het avondmaaltje ons prima. Hierna hebben we nog oeroude spelletjes gedaan met deze mensen. Bijvoorbeeld jeu de klie. Zie het voor je als jeu de boule met een blok klei. Ook memorie met oertijd plaatjes. Uiteraard hebben de holbewoners het laatste spelletje dubbel en dwars gewonnen. Na deze spelletjes hebben we ons lied gezongen en zijn weer door de teletijdmachine gegaan om terug te gaan naar onze eigen tijd. Tijdreizen is erg vermoeiend, dus voordat we weten of we goed terecht komen moeten we eerst een nachtje lekker gaan slapen.

Dinsdag 3 juli

Deze morgen zijn we wakker gemaakt door de leiding. De welpjes die gisteren niet zo goed konden slapen, konden nu niet zo goed wakker worden. Helaas waren daar Bagheera en Baloe die deze nacht wel lekker geslapen hadden en ons heel enthousiast kwamen wekken voor het o.a.t.

Een heerlijk ontbijtje later zijn we eens gaan kijken of we in de goede tijd terecht gekomen zijn vandaag. Maar, helaaaaaas! Vandaag werden we geconfronteerd met Julius Cesar. Julius stond op het punt zijn schilder Bertonio voor de leeuwen te gooien, omdat deze naar zijn mening geen goede schilderijen maakte.

De vraag van Julius was of wij welpen betere schilderijen konden maken. Dat kunnen wij wel hoor! Julius was zelfs zo tevreden over onze schilderkunsten dat hij ons meenam naar zijn luxueuze badhuis. Een supergaaf badhuis had Julius, wel zes grote glijbanen en nog veel meer.

Moe van het zwemmen en met enorme honger vertrokken we terug naar huis. Totdat we bij het bos kwamen en Dixswies tegen het lijf liepen, de slavin van Julius Cesar. We werden uitgenodigd voor een lekker maaltje, in het buitenverblijf van Julius.

Julius leek wel zo aardig, maar er zat een addertje onder het gras. In het bos vond een van de welpen een brief van de professor. In de brief was te lezen dat Julius soldaten aan het trainen was voor het vormen van een legioen om vervolgens de Galliërs aan te vallen. We hebben Julius om de tuin geleid door het spelletje mee te spelen! Terug in het paleis van Julius zijn we snel ontsnapt in de teletijdmachine. Hopelijk zijn we morgen weer in onze eigen tijd!

Schrijf als eerst een reactie