Zomerkamp 2012 dag 4 en 5

09 jul 2012
Content vorige website

Woensdag, de 4e dag.

De oertijd, romeinse tijd, allemaal al gehad.. wat zal ons vandaag brengen?

Na een inspannend o.a.t. en een lekker ontbijtje is het dan zover, we gaan kijken in welke tijd we terecht gekomen zijn.. wat is dat? Een kasteel, een kwakzalver, een bedelaar en een stadsomroeper? Zijn we in de middeleeuwen beland? Ja hoor! De kwakzalver wilde iedereen wat aansmeren, maar pas op!! Ze doet niks voor niks.. desnoods betaal je met je schoenen! De stadsomroeper was op zoek naar een nieuw orkest en een vervanger voor hem, want hij ging koningin Beatrijs vertegenwoordigen in van hier tot gunter. Dus aan ons om instrumenten te maken en een bericht te verzinnen waarmee wij kunnen laten zien dat wij goede stadsomroepers zijn. Met doosjes, knipsels, bakjes, macaroni en pen en papier gingen we aan de slag!

We hebben vandaag echte scouting liedjes geleerd, zoals het land van maas en waal en de jongeman uit Bennekom.

Na het middageten met lekkere groentesoep zijn we naar een stukje bos met ‘tarwe’veld gegaan en hebben we onze eigen zalf gemaakt! De zalfjes helpen tegen de pest/pesterijen, tegen insecten/teken en een zalfje waar je jonger van word(wat zullen onze ouders daar blij mee zijn!!)

’s avonds aten we gekookte aardappelen, groente en een braadworst.. nou denkt u vast, owh hmm een gewone maaltijd, maaaaarrr neee hoor! Want wij aten alles met de hand.. we kregen grote schalen voor ons waar alles op lag en graaien maar! Om je vingers bij af te likken!

En dan was het grote moment daar eindelijk.. DOUCHEE! Tanden poetsen en in ons pyjama naar de smurfen kijken. Maar wat had de stadsomroeper gehoord? Een schat? In het bos? Of wij daar dappere welpen voor hadden? Tuurlijk! En zo kwam het dat de oudste welpen in het donker vertrokken op zoek naar de schat. Zouden ze hem gevonden hebben?? Dat houden wij nog even geheim.

Donderdag, de laatste volle dag..

Vandaag mochten wij een klein beetje uitslapen, want de oudste welpen lagen er om half 2 pas in. En de leiding was ook wel toe aan een klein beetje extra slaap, maar wij, de jongste welpen, hadden dat helemaal niet nodig! Om stipt 8 uur waren wij weer wakker en iedereen aan het wakker houden. Om half 9 toen de leiding het niet meer vol kon houden, mochten we uit ons bed voor het o.a.t. vandaag ingestudeerd door Anneke en Antje.

Vandaag zijn we beland in de VOC. Met een kapitein, een dekschrobber en een kok die als enige nog over zijn van het gezonken schip. We leerden bootjes vouwen en ‘de hemd van de kapitein’. We hebben posten gespeeld met onder andere een proefkim en ijsschotsen lopen.

’s Middags zijn we naar het bos geweest en hebben we specerijen en goud en zilver gesmokkeld.

Op dit moment staat de barbecue op te warmen. Hier gaan wij lekker van genieten!
Lieve paps en mams, we zijn jullie morgen!

Schrijf als eerst een reactie