Insigne Cultuur

08 nov 2013
Content vorige website

Vanaf zaterdag 9 november gaan we met de welpen aan de slag met het insigne Cultuur. Vier middagen lang gaan ze zich verdiepen in verschillende gewoonten en gebruiken in Nederland en allerlei andere landen in de wereld.
Kleding, taal, spelletjes, manier van wonen, eten, feestdagen, alles komt aan bod.

Een insigne halen gaat natuurlijk niet zomaar, daar moeten de welpen wel wat voor doen. Dit betekent dat ze wat huiswerk mee krijgen dat ook echt gemaakt moet worden. Natuurlijk mogen ze daarbij geholpen worden, als we maar kunnen zien dat de welpen zelf ook hun best hebben gedaan.
Als een welp één van de vier middagen niet kan komen, krijgt die welp een vervangende opdracht om thuis te maken. Zo houden we het eerlijk en doen alle welpen ongeveer evenveel om het insigne te halen.
Het huiswerk voor de hele groep komt  op de website te staan, maar ze krijgen ook een briefje met een persoonlijke opdracht mee naar huis.
Huiswerk voor welpen die een keer gemist hebben, wordt via de mail verstuurd.

Op zaterdag 30 november presenteren de welpen alles wat ze gedaan, gemaakt en geleerd hebben aan de ouders. Het zou leuk zijn als jullie allemaal komen. Om 15.30u staat de koffie klaar in ons lokaal en zijn er hapjes om te proeven. Aan het eind van de presentatie krijgen de welpen hun insigne Cultuur voor op het uniform. Als het goed is, welverdiend!


 

Schrijf als eerst een reactie