Insigne Cultuur

11 nov 2013
Content vorige website

Afgelopen zaterdag zijn de welpen met het insigne Cultuur begonnen. Het was een kennismaking met van alles wat: namen, feesten, klederdracht, verschillende bevolkingen, dialecten.
Het is een pittig insigne om te halen en het huiswerk liegt er daarom niet om. Elk nest heeft een land gekozen waarover de welpen meer informatie gaan verzamelen. Dit betekent dat elke welp thuis met behulp van internet of in de bibliotheek informatie gaat zoeken in de vorm van plaatjes van belangrijke gebouwen, beroemde mensen, manier van wonen, kleden, etc. van het land van hun keuze. Van de oudste welpen verwachten we ook wat tekst bijvoorbeeld over klimaat, aantal bewoners en zo. Deze informatie is komende zaterdag al nodig voor het programma van die dag, dus ouders, zorg dat ze het mee nemen asjeblieft! Welpen die thuis speciale dingen uit een bepaald land hebben liggen, mogen dat mee nemen om er iets over te vertellen.
Daarnaast heeft elke welp een briefje met een individuele opdracht mee naar huis gekregen die over 2 weken, dus 23 november ingeleverd moet worden. Ook hierbij verwachten we van de oudsten meer dan van de jongste welpen, ongeveer een half A-4tje tekst aangevuld met plaatjes. De jongsten mogen een heel A-4tje met plaatjes inleveren waar steekwoorden of omschrijvingen bij staan. Deze opdrachten hebben we echt nodig bij het programma van 23 november.
Ouders mogen natuurlijk helpen, maar we willen wel zien dat ook de welpen hun best hebben gedaan om informatie op te zoeken. Sommige onderwerpen zijn moeilijker dan andere; daar hebben we bij de verdeling al rekening mee gehouden. Maar welpen geven niet meteen op, toch?!

Schrijf als eerst een reactie