Presentatie Insigne Cultur

25 nov 2013
Content vorige website

De afgelopen 3 weken hebben de welpen hard gewerkt aan hun insigne Cultuur. Nog één zaterdagmiddag en dan kunnen ze het felbegeerde plaatje op hun uniform naaien.
Cultuur is een uitgebreid onderwerp dat natuurlijk niet in 3 of 4 weken besproken is. Maar de welpen weten nu als het goed is wel dat cultuur met zo ongeveer alles te maken heeft binnen een land. Via kleine spelletjes hebben ze kennisgemaakt met verschillende talen en dialecten, kleding, wonen, feestdagen, beroemde gebouwen, spelen, eten, etc.  De welpen hebben allemaal een eigen onderwerp mee naar huis gekregen om er informatie over op te zoeken. Daaruit zijn mooie werkstukjes voortgekomen over bijvoorbeeld Carnaval, de Nederlandse vlag, klompen of de uitvinder Lud Verhees die de Roermondse reddingsplank heeft uitgevonden. Zo heeft de leiding ook nog wat geleerd.
Komende zaterdag 30 november gaan de welpen zich nog specialiseren in een paar typische cultuurgebonden hapjes en mogen ze een zomerkampmaaltijd verzinnen. Wie weet, gaan we dat dan ook echt eten tijdens het kamp.
Aan het einde van de middag is de officiële uitreiking van het insigne, voorafgegaan door een presentatie van alles wat er gemaakt is, waaronder een korte filmvoorstelling van drie zeer cultureel verantwoorde toneelstukjes over drie verschillende landen die zijn bedacht door de drie verschillende nesten. Natuurlijk is er dan ook koffie, thee en limonade en een proeverij van de gemaakte hapjes. We verwachten de ouders om 15.30u.

Schrijf als eerst een reactie