Ghana deel 2

02 feb 2014
Content vorige website

De welpen hebben vorige week zaterdag kennisgemaakt met een aantal mensen uit een dorp in Ghana. Ze zijn wat typische namen tegengekomen zoals Efua, Jemima, Lumusi, Anane, Kaka, Minkah, en Sena. Maar sommige mensen in Ghana hebben namen die wij ook kennen zoals Anna, Ellie of Joshua. Dat komt omdat Ghana lang geleden al veel handelscontacten had met Europese landen waaronder Nederland. Ghana is zelfs een tijdje een Engelse kolonie is geweest. Ruim de helft van de bevolking heeft een christelijk geloof zoals Katholiek, dus zie je er veel namen zoals bij ons.
Daarna hebben we een leuk spel gespeeld waarbij zoveel mogelijk fruit gekocht moest worden om fruitcocktails van te maken. Hiervoor moest eerst geld geruild worden, omdat enkel met de juiste kleur geld het benodigde fruit te koop was. Rennen, ruilen, handelen, cocktails samenstellen, het gaf een hele drukte in ons gebouw.
Komende zaterdag gaan de welpen knutselen. Hiervoor hebben ze allemaal een plat stuk karton (van een doos) nodig van 40 x 40 cm. Ze mogen ook een hamer meenemen, maar zet er wel een naam op, tenzij we hem mogen houden.
Een aantal welpen hebben al schoenendozen en spulletjes om er in te doen meegenomen. Er mag nog veel meer bij, zodat we in de eerste week van maart veel dozen kunnen opsturen naar Ghana. Vooral eenvoudige schoolspullen zoals schriften, pennen en potloden, puntenslijpers en gummen zijn voor de kinderen in Ghana fijn om te krijgen. Maar ook verzorgingsproducten zoals zeep, tandpasta en tandenborstels worden gevraagd. Heb je petten in de kast liggen die je nooit draagt, geef ze weg! Verder natuurlijk leuke kleine dingen om mee te spelen zoals ballonnen, tollen, springtouw, kleine ballen, poppen en auto’s. De kinderen in Ghana hebben bijna niks, dus alles wat leuk, schoon en heel is en absoluut niet lijkt op oorlogsspeelgoed, slangen of varkens, is welkom.

Schrijf als eerst een reactie