Ghana deel 3

17 feb 2014
Content vorige website

De welpen weten inmiddels alles over chocola. Cacao komt voornamelijk uit Ghana, het land waar wij voor in actie komen met ons schoenmaatjesproject. Maar weten jullie, de welpen nu dus wel, dat de mensen die in Ghana de cacaobonen plukken geen idee hebben wat wij hier in Nederland met al die bonen doen. Chocola hebben ze daar nog nooit gezien, laat staan geproefd!
De welpen hebben flink kunnen snoepen van alle chocola die we afgelopen zaterdag in de groep hadden dankzij P & T Chocolate and Present uit Cadzand Www.ptchocolatepresents.com en Chocolaterie Mauritsz uit Axel http://www.chocolateriemauritsz.nl Ook de leiding, scouts en ouders waren in hun nopjes, want dankzij de chocoladefontein uit Cadzand stroomde de chocola werkelijk in overvloed.
Vorige week hebben we het thema Ghana gekoppeld aan de jungle en hebben de welpen heuse regenmakers gemaakt. Nou, dat hebben we geweten… De zelf geknutselde Afrikaanse maskers hangen inmiddels aan ons plafond. Loopt gerust eens binnen om alles op het gemakje te bekijken.
Komende zaterdag gaan we leren hoe kinderen in Ghana naar school gaan, wat ze daar allemaal voor nodig hebben. Daar is natuurlijk het schoenmaatjesproject om begonnen, kinderen naar school helpen door ze spullen te geven die ze daarbij nodig hebben.
Op 1 maart gaan we alle schoenendozen versieren tijdens ons carnavalsfeest. Iedereen mag verkleed komen. Er is muziek, lekkere hapjes, spelletjes en genoeg tijd en materiaal om van de schoenendozen mooie pakketjes te maken.
Spullen die we nog goed kunnen gebruiken voor het schoenmaatjesproject:
schoenendozen en postbode-elastieken
eenvoudige toiletspulletjes: tandpasta, tandenborstels (kindermaatjes), washandjes
schoolspullen: schriften, potloden, gummen en vooral puntenslijpers, want wat moet je met een potlood waar de punt van afbreekt..juist..slijpen! 

Schrijf als eerst een reactie