challenge week 20, minikamp

13 mei 2020
Tineke Klomp

Voor komend weekend stond er een minikamp gepland en waarom zouden we dat niet door laten gaan? Zoiets kan thuis toch ook, samen met je ouders en eventuele broertjes en zusjes? Daar heb je natuurlijk wel hun enthousiaste medewerking voor nodig.

Minikamp in het gebouw kent een zekere opbouw. Vaak beginnen we met de installatie van nieuwe leden en doen daarna een avondspel of speurtocht, liefst als het al wat donker is buiten. Terug in het gebouw eten we een broodje knakworst, kruipen in de slaapzakken en kijken nog een film. De volgende ochtend beginnen we met wat ochtendgymnastiek in de vorm van leuke dansjes of bewegingsspelletjes. Dan gezellig met z’n allen ontbijten, een spel of thema-deel, lunchen en nog eens een spel of thema-deel.

Dit is wellicht wat veel voor thuis, maar we doen wat suggesties. Verzin vooral ook met elkaar wat jullie leuk vinden om te doen.

Zet in elk geval een tentje in de tuin, bouw een hut in je slaapkamer of slaap gezellig met z’n allen in de woonkamer. Leg matjes en slaapzakken klaar en zorg voor de juiste boodschappen en een leuke film. Maak zodra het donker wordt een lekkere gezinswandeling. Loop bijvoorbeeld de smiley-route. Neem je zaklamp mee en maak gerust gekke foto’s onderweg. Terug thuis is het natuurlijk tijd voor een broodje knakworst of iets anders lekkers en na het tandenpoetsen kruip je in je slaapzak en kijk je die leuke film.

Hebben jullie lievelingsmuziek? Zet die de volgende ochtend aan en dans jezelf helemaal fit en vrolijk; de beste manier om de dag te beginnen. Na een lekker ontbijt mogen jullie doen waar jullie zin in hebben. Speel een spel met het hele gezin, ga fietsen of wandelen, maak buiten een kunstwerk met stoepkrijt, oefen de basisknopen, werk aan het insigne 100 jaar welpen door bijvoorbeeld een heerlijke taart te bakken en verzin wat jullie vanavond willen eten. Hebben jullie een campingbrander? Vraag dan of je buiten pannenkoeken mag bakken. Of misschien willen jullie wel BBQ’en. Zorg ook dat je marshmallows in huis hebt en stokjes om ze aan te prikken. Rooster ze boven de BBQ of vraag een waxinelichtje, dat werkt ook.

En willen je ouders niet meedoen? Dan hou je toch je eigen minikamp. slaap in je tent of hut op je matje in je slaapzak en doe wat er mogelijk is om er een leuk minikamp van te maken.

Hoe dan ook, veel plezier! Maak vooral foto’s en stuur ze in!

Schrijf als eerst een reactie