Insigne 100 jaar welpen week 2

25 apr 2020
Tineke Klomp

Al 2 welpen zijn de keuken ingedoken en hebben heerlijke baksels gemaakt om te vieren dat de welpen 100 jaar bestaan. Hun foto’s staan in de fotogalerij en de recepten vind je hieronder.

Evert heeft alle opdrachten al gemaakt en heeft het insigne 100 jaar welpen verdiend. Hartelijk gefeliciteerd!
Nog wat welpen zijn eraan begonnen en hebben al 1 op 2 opdrachten klaar.

Wil jij ook dit speciale insigne verdienen? Maak dan de opdrachten uit het vorige bericht en stuur foto’s als bewijs naar de leiding.

Soesjes van Evert (dat vind ik lekkerder dan taart 😉)

Ingrediënten
100 g tarwebloem
75 g ongezouten roomboter
150 ml kraanwater
3 middelgrote eieren

Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in stukken. Verwarm de oven voor op 210 °C. Breng in een sauspan of pan met dikke bodem het water met de boterblokjes en een mespunt zout aan de kook.Voeg de bloem in een keer toe als de boter gesmolten is. Blijf roeren met een houten lepel (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot het deeg als bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Klop de eieren met een mixer of garde een voor een door het deeg, tot het deeg stevig en glanzend is.Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet in met boter. Doe het spuitmondje met glad, rond spuitgat in de spuitzak en schep het deeg in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van oven en bak de soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van de bakplaat.Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de soezen 10 min. afkoelen. Pak de soezen van de bakplaat en laat op een rooster verder afkoelen. Van opensnijden gaan grote soezen snel kapot. 

De vulling:
1 pakje mix voor banketbakkersroom
Volg de aanwijzing op de verpakking en spuit de vulling met een spuitzak in de soezen.

En dan, eten maar 😊

Appeltaart van Tijn

1 pak Koopmans appeltaart
175 gram boter
1 ei
6 appels
20 gram suiker
75 gram rozijnen
3 theelepels kaneel

Volg de gebruiksaanwijzing op het pak en kijk naar de foto’s op de foto pagina!

 

 

 

Schrijf als eerst een reactie